Pre alergikov: Jablkovo orechový chlebík

     V dnešnej dobe je veľa ľudí alergických na mlieko či vajíčka. Pripravili sme pre vás chutný recept na ovocný chlebík. Či už alergickí ste alebo nie, chlebík vašim chuťovým pohárikom ulahodí. Nie je to nič zložité a predsa zdravé, tak hor sa na to!

 

SUROVINY:

750 g  očistených nastrúhaných jabĺk

200 g  nakrájaných sušených sliviek alebo fíg

200 g  sušených hrozienok

125 g  práškového cukru

1 KL kakaa

1/2 balíčka škoricového cukru

1 PL kompótovej šťavy

500 g  hladkej múky

1 bal. kypriaceho prášku do pečiva

 

POSTUP:

     Jablká, slivky, hrozienka, orechy, cukor, kakao, škoricový cukor a kompótovú šťavu vo väčšej miske dobre zamiešame. Ovocnú zmes odložíme na 2 - 3 hodiny do chladničky. Po odležaní do zmesi pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom a zamiešame do hladka. Hladké cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej hranatej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 60 - 70 minút pri teplote 175 stupňov. Po upečení vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdieľaj článok:

Autor článku:

Katarína Bodnárová

Komentáre

K tomuto článku neexistujú žiadne komentáre